Wesley Hollander: Multi-instrumentalist en entertainer


Bij Wesley stroomt muziek door zijn aderen. Zijn grootste passie is muziek. Niet alleen het muziekmaken en op het podium staan, zijn doelen, maar ook het creatieve proces is voor hem van groot belang. Daar komt nog bij, dat hij zich wil blijven ontwikkelen in de muziek en dat maakt hem een zeer gedreven bandlid. Die creativiteit blijkt bijvoorbeeld uit zijn uitvinding, de zelfgemaakte "stampkist". Het diepe basgeluid loopt heerlijk mee onder de goedklinkende ritmes van Lachlan.

Wesley begon al jong met musiceren. Hij was pas 7 jaar toen hij een gitaar in handen nam en op les ging. Zijn moeder bespeelde de klarinet en ook daar werd Wesley door aangestoken. Een tijdje volgde hij les en ging zelfs in verschillende orkesten spelen. Weliswaar was dit goed voor zijn muzikale ontwikkeling, maar hij kwam erachter dat hij zich in kleiner verband meer op zijn plaats voelde. Het blazen is hem echter in het bloed gebleven, want hij ruilde de klarinet later in voor de tin whistle. Als een bevlogen virtuoos fluit hij de liedjes van Lachlan compleet! Bovendien bespeelt hij niet onverdienstelijk de gitaar en de bodhràn.

Niet alleen is Wesley een begenadigd en ervaren folkmuzikant, hij is ook een performer en dat maakt het extra leuk om naar hem te luisteren en te kijken. Door zijn veelzijdigheid mag Lachlan een duo van bandformaat genoemd worden!

Naast Lachlan treedt Wesley ook nog solo op als Celtic Folk Bard McHollander.
 
© 2012, Lachlan Folk Duo. Powered by Fantartaenment