Marlies Janssens: folkmuzikant en snaarspecialist


Marlies voelt zich het prettigst met een gitaar of ander snaarinstrument om haar nek en een microfoon voor haar neus om met passie de muziek te brengen waar zij van houdt. Al als klein kind had ze altijd wel een liedje in haar hoofd en toen ze een jaar of twaalf was nam zij voor het eerst een gitaar in handen. Hoewel ze met name autodidactisch haar muzikale vaardigheden ontwikkelde, zocht ze enkele jaren later toch een gitaardocent op (Berry Selles), om zich meer te kunnen verdiepen in haar spel. Later speelde ze in allerlei bands, formaties en stijlen waaronder een classic rockband, een rockabilly trio, een folkduo, gelegenheidsbands, enzovoorts.

Hoewel ze allround is, ligt haar hart toch het meest bij traditionele en folkmuziek. Al jong was ze gefascineerd door Amerikaanse folk: van Bluegrass tot Country-blues, en van Pete Seeger tot Bob Dylan. Dit is ook goed te horen in de stijl van spelen van Marlies. Met name het flatpicken is typerend voor haar stijl en dat klinkt geregeld nog door in de sounds van Lachlan
Ook de bouzouki en mandoline zijn niet veilig voor Marlies en weet ook op die instrumenten de juiste snaar te raken.

De fascinatie voor Ierse folk bestond al, maar Lachlan heeft van die interesse wel een echte passie gemaakt!

Inmiddels is Lachlan al 7 jaar een passie, uitdaging en liefde voor Marlies. Het creatieve proces van het zoeken naar een voor Lachlan geschikt liedje en het vervolgens bewerken tot een typisch "Lachlan-nummer" blijft leuk. Wat ze ook belangrijk vindt, is dat Lachlan weliswaar een eigen geluid heeft, maar dat het repertoire ook afwisselend is. Ze wil hun muziek breed kunnen brengen en de setlijsten op een manier kunnen opbouwen zodat er mogelijkheden zijn voor een rustig zondagmiddagconcert tot een pittige kroegavond . Daar weet Lachlan dan ook in te slagen!

Marlies treedt naast Lachlan ook nog op als American folk & country-folk singer Melody Jane, met en zonder haar Ramblin' Boys!
 
© 2012, Lachlan Folk Duo. Powered by Fantartaenment